dimarts, 31 de gener de 2012

Jornada marika a Montcada i Reixac

El dissabte 4 de febrer el Brot Bord farem una xerrada al Casal El Brot de Montcada i Reixac (carretera Vella, 52), a les 19h.
Marc Garriga farà un repàs dels orígens de la lluita per l'alliberament gai, lèsbic i trans fins als nostres dies. També posarà sobre la taula els termes sexe, gènere i opció sexual, per lligar-ho, tot seguit, amb com el patriarcat estructura les identitats sexuals i les relacions per fer-ne un dels pilars fonamentals per mantenir el sistema, tot convertint la sexualitat en una pràctica discursiva, un mecanisme de control.
També explicarà la visió essencialista dels moviments més reformistes (que només busquen integració sense qüestionar res més) i es plantejarà com estratègies de lluita la visió estructuralista, revolucionària, dels que utilitzen les etiquetes (sempre polítiques) de manera provisional com a estratègia de lluita mentre critiquen un model d'acceptació, assimilació, d'euro rosa, d'esteriotips, de neutralització de la càrrega performativa per advocar per una revolució sexual. Així com l'estratègia queer. Dues maneres d'alliberament sexual que no es contradiuen sinó que poden complementar-se. També es parlarà de la transsexualitat, de la lluita contra la patologització trans (STP2012), i de la intersexualitat.
La xerrada acabarà amb un debat en què es qüestionaran una sèrie de dinàmiques que reproduïm (en les relacions interpersonals, les pràtiques sexuals, les actituds socials...) dins dels moviments socials, intentant, així, no només clarificar el discurs més teòric i donar arguments sinó també intentar repensar i viure de forma més lliure les nostres quotidianitats.

També s'hi projectarà el vídeo 'Només la lluita ens farà sexualment lliures!' i es repartiran Accents Bords.

Durant la jornada hi haurà instal·lada l'exposició 'Pràctiques BDSM: sexualitats al marge del patriarcat'.

I a les 23h hi haurà festa borda amb l'actuació estelar de la cantautora-drag catalanoirlandesa Plutón amb videoprojeccions de la VJ Kruizing&Love.
Ho organitza el Casal El Brot.
Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada