dimarts, 8 de març de 2011

Xerrada borda a la Maranya de Lleida (divendres 11)


El proper divendres 11 de març a les 19:30h el Brot Bord farà una xerrada al Centre Social Autogestionat La Maranya de Lleida (carrer del Parc, 13 baixos). La xerrada 'Generem nous gèneres antipatriarcals' està emmarcada en els actes al voltant del 8 de març, dia de la dona treballadora, que s'organitzen a Lleida.
Membres del Brot Bord faran un repàs dels orígens de la lluita per a l'alliberament gai, lèsbic i trans fins als nostres dies.
També posaran sobre la taula els termes sexe, gènere i opció sexual, per lligar-ho, tot seguit, amb com el patriarcat estructura les identitats sexuals i les relacions per fer-ne un dels pilars fonamentals per mantenir el sistema, tot convertint la sexualitat en una pràctica discursiva, un mecanisme de control.
També s'explicarà la visió essencialista dels moviments més reformistes (que només busquen integració sense qüestionar res més) i es plantejarà com estratègies de lluita la visió estructuralista, revolucionària, dels que utilitzen les etiquetes (sempre polítiques) de manera provisional com a estratègia de lluita mentre critiquen un model d'acceptació, assimilació, d'euro rosa, d'esteriotips, de neutralització de la càrrega performativa per advocar per una revolució sexual. Així com l'estratègia queer. Dues maneres d'alliberament sexual que no es contradieuen sinó que poden complementar-se. També es parlarà de la transsexualitat, de la lluita contra la patologització trans (STP2012), i de la intersexualitat.
La xerrada acabarà amb un debat en què es qüestionaran una sèrie de dinàmiques que reproduïm (en les relacions interpersonals, les pràtiques sexuals, les actituds socials...) dins dels moviments socials, intentant, així, no només clarificar el discurs més teòric i donar arguments sinó també intentar repensar i viure de forma més lliure les nostres quotidianitats.

També es projectarà el vídeo 'Només la lluita ens farà sexualment lliures!', es repartirà el quart número de la publicació del Brot Bord, l'Accent Bord i s'instal·larà l'exposició 'Pràctiques BDSM, sexualitats al marge del patriarcat'.

Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada