dimecres, 19 de setembre de 2012

Presentació del llibre “El Orgullo es nuestro"


Des del Brot Bord us animem a assistir a la presentació del llibre “El Orgullo es nuestro: movimientos de liberación sexual en el estado español”, que tindrà lloc el proper dijous 20 de setembre a les 19h a La ciutat invisible. Nosaltres hi serem.

Més informació a http://laciutatinvisible.coop:

El proper dijous 20 de setembre a les 19.00h, La ciutat invisible i el quinzenal d’actualitat crítica Diagonal presentem “El Orgullo es nuestro: movimientos de liberación sexual en el estado español”, la darrera publicació de l’editorial del periòdic, Los Libros de Diagonal.

Fa 40 anys gais, lesbianes, bisexuals i  transsexuals eren tancades en presons i psiquiàtrics, i sotmeses a tortures i vexacions de tot tipus pel sol fet de triar una manera de ser, estimar i conviure diferent a l’heterosexual catòlica. “Desviades”, “perilloses” o “malaltes” van ser alguns dels apel·latius que van rebre. Durant el Franquisme van néixer les primeres organitzacions reivindicatives. Durant els primers anys de la Transició, s’aconseguiren les primeres conquestes. El moviment d’alliberament sexual, des de llavors, no ha deixat de reivindicar uns drets i llibertats que segueixen sent vulnerats a l’Estat espanyol.

Ara que la dreta més retrògrada torna a reprimir la diversitat sexual i amenaça amb prendre drets, és el moment de reivindicar el caràcter combatiu de l’Orgull. El llibre és una selecció d’articles publicats al diari DIAGONAL entre 2005 i 2012, introduïts per diferents investigadors i activistes. Inclou un glosari de termes de la lluita LGTB i una cronologia de la legislació, la lluita i les fites importants del moviment. Un llibre dedicat a les persones que van lluitar i segueixen lluitant per l’orgull de ser com són, pel dret a tenir drets.

A la xerrada hi participaran:

Laura Corcuera (Coordinadora de l’edicio i membre del periòdic DIAGONAL)
Eugeni Rodríguez (FAGC)
Míriam Solà (Coautora)
Joana G. Grenzner (Coautora i membre de Diagonal) farà la  presentació de l’acte.
Donem les gràcies al periòdic DIAGONAL per fer-nos la proposta, i per ajudar-nos a fer-ne difusió!

En aquest enllaç podeu visitar el seu web, la seva botiga i el catàleg editorial: https://www.diagonalperiodico.net/Libros-de-DIAGONAL.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada