dissabte, 5 de febrer de 2011

Xerrada del Brot Bord a Sant Sadurní (12 febrer)

El proper dissabte 12 de febrer el Brot Bord aterrarà a la capital del cava per fer la xerrada 'Estratègies i lluites contra l'homofòbia i la transfòbia'. L'activitat està organitzada per l'Assemblea de Joves i l'Esquerra Independentista de Sant Sadurní. I es farà al Casal d'Entitats (carrer Marc Mir, 15) a les 18:30h.

En Marc Garriga ens farà un repàs dels orígens de la lluita per a l'alliberament gai, lèsbic i trans fins als nostres dies.
També posarà sobre la taula els termes sexe, gènere i opció sexual, per lligar-ho, tot seguit, amb com el patriarcat estructura les identitats sexuals i les relacions per fer-ne un dels pilars fonamentals per mantenir el sistema, tot convertint la sexualitat en una pràctica discursiva, un mecanisme de control.

També s'explicarà la visió essencialista dels moviments més reformistes (que només busquen integració sense qüestionar res més) i es plantejarà com estratègies de lluita la visió estructuralista, revolucionària, dels que utilitzen les etiquetes (sempre polítiques) de manera provisional com a estratègia de lluita mentre critiquen un model d'acceptació, assimilació, d'euro rosa, d'esteriotips, de neutralització de la càrrega performativa per advocar per una revolució sexual. Així com l'estratègia queer. Dues maneres d'alliberament sexual que no es contradieuen sinó que poden complementar-se. També es parlarà de la transsexualitat, de la lluita contra la patologització trans (STP2012), i de la intersexualitat.

La xerrada acabarà amb un debat en què es qüestionaran una sèrie de dinàmiques que reproduïm (en les relacions interpersonals, les pràtiques sexuals, les actituds socials...) dins dels moviments socials, intentant, així, no només clarificar el discurs més teòric i donar arguments sinó també intentar repensar i viure de forma més lliure les nostres quotidianitats.


També podrem veure el vídeo 'Només la lluita ens farà sexualment lliures!' i es repartirà el quart número de la publicació del Brot Bord, l'Accent Bord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada