dimarts, 17 de juny del 2014

Les Terres de l'Ebre per l'Alliberament LGBTI


Les Terres de l’Ebre acullen la manifestació descentralitzada del dia de l'alliberament LGBTI. Ho ha anunciat la Comissió Unitària 28 de juny en una roda de premsa a Tortosa:

Tortosa celebrarà el proper 27 de juny per primera vegada la diada per l’Alliberament Lèsbic, Gai, Bisexual, Intersexual i de les persones Trans. La Comissió Unitària 28 de juny, organitzadora dels actes de l’Alliberament a la capital catalana, ha decidit enguany realitzar la manifestació “descentralitzada” –que l’any passat es va fer a Tarragona- pels carrers de Tortosa. Des de fa setmanes, una quinzena de persones agrupades en la Comissió Unitària 28J Terres de l’Ebre treballen en l’organització de la 'Festa per la Llibertat', que inclourà una cercavila i concerts.

La marxa, amb el lema ‘Visc en positiu, i tu? Sexualitats lliures a totes les comarques!’, comptarà amb l’animació dels Gaiters de l’Aguilot i els grallers de Jesús i s’iniciarà a les 19.30 a la plaça Agustí Querol. Continuarà pel carrer Sant Blai, carrer Cervantes, passarà pel carrer Ramon Berenguer IV i acabarà a l’avinguda Felip Pedrell, a l’alçada del Pont del Ferrocarril. Allà es farà la lectura del manifest a càrrec de l’escriptor i professor Emigdi Subirats, juntament amb dos membres de la comissió. També comptaran amb la col·laboració de l'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch. La 'Festa per la llibertat' acabarà amb els concerts d’After Soul (Jazz), La Faràndula (versions de Rock), Ni puta idea (punk) i Dj’s.


“Hem triat este emplaçament per fer la roda de premsa i també l’acte central aprofitant la instal·lació artística amb l’arc de Sant Martí”, ha explicat el portaveu de la Comissió Unitària 28J a l’Ebre, Ferran Benaiges. “El manifest girarà entorn de la sanitat i el VIH, però també parla de la llei contra l’homofòbia i la transfòbia que està en tràmit al Parlament de Catalunya i que ha de ser la llei contra l’homofòbia més avançada d’Europa. Des de la Comissió 28J volem donar suport a esta llei i demanem que s’agiliten els tràmits i es puga aprovar abans de l’estiu”, ha reclamat Benaiges.

La jornada farà èmfasi també amb el “sexili”, que durant generacions han patit els ebrencs, és a dir, l’exili de les persones que viuen en llocs petits i que han d’anar a les grans ciutats per desenvolupar la nostra sexualitat. “Demanem que tothom pugue desenvolupar-se en normalitat en qualsevol lloc i no haver de marxar per poder ser tal com és”, ha recalcat Benaiges.

Els organitzadors esperen l’assistència d’unes 150 persones a la manifestació pels carrers de Tortosa. Rebran els suport de gent arribada de Barcelona i les comarques de Tarragona amb dos autobusos.


Per anar escalfant motors, la Comissió 28J de les Terres de l'Ebre ha organitzat per a este divendres a Roquetes la xerrada 'Dibuixant el gènere', a càrrec de Gerard Coll-Planas. Serà a la Biblioteca Mercè Lleixà a les 20h. La mateixa xerrada es realitzarà a la Ràpita el dissabte a les 20h a la Plaça del Cóc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada