dimecres, 14 de maig del 2014

17 de maig: LA LGBTIfòbia avança si no se la combat. Aturem el feixisme

La LGBTIfòbia avança si no se la combat. Aturem el feixisme

Els quatre punts cardinals s'uneixen aquest 17 de maig per treure a la llum pública allò que sembla només preocupar a lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex: no hi ha espai físic ni mental al món lliure de lesbofòbia, de gaifòbia, de bifòbia, de transfòbia i d'intersexfòbia. La crisi o estafa capitalista incrementa la pressió sobre totes les revolucions socials, també la que ataca directament al patriarcat, i busca caps de turc a qui atribuir falses culpes. Totes nosaltres sabem que són els Estats -en el nostre cas, l'espanyol, l'andorrà i el francès-, el sistema capitalista -i els seus responsables-, i el patriarcat -i les qui el legitimen-, les culpables de les opressions que patim cada dia. De la desigualtat social i econòmica. Dels atacs diaris contra la nostra manera de fer i de pensar. Per aquest motiu aquests mateixos culpables activen i alimenten el feixisme que els empara. Aquest darrer any hem estat testimonis de milers de casos d'homofòbia a l'Estat francès, a l'Estat rus i arreu. També a casa nostra, quan al Vallès Oriental una colla de feixistes seguidors d'Occupy Pedofilya, un moviment declaradament homòfob a Rússia, intimidava homes que volien mantindre relacions sexuals amb nois, amb voluntat aparent de totes dues parts. El Pilla-Pilla, un projecte molt més greu i alarmant del que sembla, mereix tota la nostra atenció, així com tota la solidaritat amb les víctimes. Per sobre de tot, però, exigim justícia i prou complicitat policial amb grups d'aquesta ideologia, i també amb la policia serofòbica i assassina de Juan Andrés Benítez.

La LGBTIfòbia, però, va molt més enllà de les agressions físiques i psicològiques. Retallar en sanitat, vetant la reproducció assistida per a les lesbianes, i posar punt i final a l'avenç que s'havia produït en els tractaments i la prevenció del VIH-Sida. Això és també LGBTIfòbia, executada directament per l'Estat i en sintonia amb altres lleis que ens afecten com el nou codi penal o la contrareforma de l'avortament.

Aquest 17 de maig reivindiquem un món lliure de LGBTIfòbia. I per a això és necessari aturar el feixisme creixent als Països Catalans, a Europa i als cinc continents, tant al carrer com a les institucions. Ens sumem al moviment antifeixista de Berlín, París o Moscou, a les activistes pro-drets a Uganda o l'Iran, perquè són les imprescindibles, i a totes aquelles que són assetjades per la seva sexualitat quotidianament. Totes juntes podem revertir la situació, combatem la LGBTIfòbia, ara i arreu, combatem el feixisme.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada