diumenge, 19 de juny del 2011

Actes del 28J a Vilafranca

Amb el lema 'Sexualitats lliures a totes les comarques!' s'organitzen a Vilafranca del Penedès diversos actes al voltant del 28 de juny, dia per l'alliberament lèsbic, gai, trans i intersex.

Els col·lectius organitzadors són: Endavant, Assemblea de Joves de Vilafranca, CUP, CGT, Intersindical-CSC, Assemblea pels Drets Socials, Ateneu X, Brot Bord i La Fornal.

Els actes començaran el divendres 24 de juny amb una concentració a la plaça de la Vila a les 7 del vespre. Seguidament, al Casal Independentista El Cep (carrer santa maria, 4) es projectaran vídeos contra l'homofòbia i la transfòbia amb piscolabis i cava.

El dimecres 29 es projectarà a la Fornal el film 'Mine vaganti' ('Us haig d'explicar una cosa') de Ferzan Ozpetek. Una comèdia àcida que retrata l'homofòbia en el si de la família.

I el dijous 30 a partir de les 7 del vespre al Casal Independentista El Cep es farà la xerrada 'No volem reformisme integrador, volem la revolta sexual!' amb membres de l'assemblea antipatriarcal Brot Bord que faran un repàs dels orígens de la lluita per l'alliberament gai, lèsbic i trans fins als nostres dies. També posaran sobre la taula els termes sexe, gènere i opció sexual, per lligar-ho, tot seguit, amb com el patriarcat estructura les identitats sexuals i les relacions per fer-ne un dels pilars fonamentals per mantenir el sistema, tot convertint la sexualitat en una pràctica discursiva, un mecanisme de control.

També s'explicarà la visió essencialista dels moviments més reformistes (que només busquen integració sense qüestionar res més) i es plantejarà com estratègies de lluita la visió estructuralista, revolucionària, dels que utilitzen les etiquetes (sempre polítiques) de manera provisional com a estratègia de lluita mentre critiquen un model d'acceptació, assimilació, d'euro rosa, d'esteriotips, de neutralització de la càrrega performativa per advocar per una revolució sexual. Així com l'estratègia queer. Dues maneres d'alliberament sexual que no es contradiuen sinó que poden complementar-se. També es parlarà de la transsexualitat, de la lluita contra la patologització trans (STP2012), i de la intersexualitat.

La xerrada acabarà amb un debat en què es qüestionaran una sèrie de dinàmiques que reproduïm (en les relacions interpersonals, les pràtiques sexuals, les actituds socials...) dins dels moviments socials, intentant, així, no només clarificar el discurs més teòric i donar arguments sinó també intentar repensar i viure de forma més lliure les nostres quotidianitats.

També es podran visitar dues exposicions del 24 de juny al 8 de juliol a la planta baixa del Casal Independentista El Cep en horari de tarda. Una és el recull fotogràfic 'Sexualitats lliures!' i l'altra és una aproximació a la subcultura del BDSM: 'Pràctiques BDSM: sexualitats al marge del patriarcat'.

Les organitzacions convocants fan una crida també a participar en el bloc de l'esquerra independentista de la manifestació per l'alliberament gai, lèsbic, trans i intersex del proper dissabte 25 de juny que sortirà de la plaça Universitat de Barcelona a les 18:30. I informen del blog que recull totes les activitats al voltant del 28J als Països Catalans: sexualitatslliures.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada